Forskjellen mellom termisk silikagel og termisk fett

1. Hva er egenskapene til termisk silikagel (termisk pottelim)?

Termisk ledende silikon kalles vanligvis også termisk ledende pottelim eller termisk ledende RTV lim.Det er et lavviskositet flammehemmende to-komponent tilsetningstype silikon varmeledende pottelim.Den kan herdes ved romtemperatur eller varmes opp.Jo høyere temperatur, jo raskere herding.spesialitet.Den største forskjellen fra termisk silikonfett er at termisk silikon kan herdes og har visse klebeegenskaper.

Termisk ledende silikagel (termisk ledende potting lim) er en slags silikongummi, som tilhører den flytende gummien av en-komponent romtemperaturvulkanisering.Når de er eksponert for luften, kondenserer silanmonomerene i den for å danne en nettverksstruktur, systemet er tverrbundet, kan ikke smeltes og oppløses, er elastisk, blir gummiaktig og fester seg til gjenstander på samme tid.Dens termiske ledningsevne er litt høyere enn for vanlig gummi, men den er mye lavere enn for termisk ledende silikonfett, og når den er herdet, er det vanskelig å skille de limte gjenstandene.

termisk ledende silikonpute3

2. Hva er egenskapene til termisk fett
Termisk ledende silikonfett kalles vanligvis også "termisk ledende pasta", "silisiumpasta", termisk ledende silikonfett er et slags isolerende silikonmateriale med høy termisk ledningsevne, det herder ikke og kan opprettholde fettets tilstand i lang tid ved en temperatur på -50°C-+230°C termisk ledende materiale.Den har ikke bare utmerket elektrisk isolasjon, men har også utmerket termisk ledningsevne, og har samtidig lav oljeseparasjon (tender til null), høy- og lavtemperaturmotstand, vannbestandighet, ozonbestandighet og væraldringsbestandighet.

drgz2

Det kan brukes mye på forskjellige elektroniske produkter, og kontaktflaten mellom varmeelementer (strømrør, silisiumkontrollerte likerettere, elektriske varmestabler, etc.) Rollen til varmeoverføringsmedium og fuktsikker, støvtett, korrosjonssikker , støtsikker og andre egenskaper.

Den er egnet for overflatebelegg eller generell potting av ulike mikrobølgeenheter som mikrobølgekommunikasjon, mikrobølgeoverføringsutstyr, mikrobølgespesiell strømforsyning og spenningsstabilisert strømforsyning.Denne typen silisiummateriale gir utmerket varmeledningsevne for elektroniske komponenter som genererer varme.For eksempel: transistorer, CPU-montering, termistorer, temperatursensorer, elektroniske komponenter til biler, bilkjøleskap, strømmoduler, skriverhoder, etc.

3. Likhetene og forskjellene mellom termisk silikagel og termisk fett
Det de har til felles: de har alle termisk ledningsevne og isolasjon, og de er alle termiske grensesnittmaterialer.

termisk ledende silikonpute9

forskjellen:

Termisk ledende silikon (termisk ledende pottelim): klebrig (en gang fast, vanskelig å fjerne,

Derfor brukes det mest i anledninger der kun engangsbinding er nødvendig.Den er gjennomskinnelig, løses opp ved høy temperatur (viskøs væske), stivner (eksponert) ved lav temperatur, kan ikke smelte og oppløses, og er elastisk.

Termisk ledende silikonfett (termisk ledende pasta): Adsorptiv, ikke-klebrig, pasta halvflytende, ikke-flyktig, ikke-herdende (tykner ikke ved lav temperatur, og blir ikke tynnere ved høy temperatur).

4. Søknadsomfang

drgz1

Sammenlignet med silikagel er påføringen av silikonfett mer omfattende.Mange industrielle og elektroniske produkter bruker termisk ledende silikonfett der varmeavledning er nødvendig.

Dessuten er det mange typer silikonfett, og folk legger til noen "urenheter" til rent termisk ledende silikonfett for å forbedre dens varmeledningsevne.

Disse urenhetene er grafittpulver, aluminiumspulver, kobberpulver og så videre.

Rent silikonfett er rent melkehvitt, silikonfettet blandet med grafitt er mørkt i fargen, silikonfettet blandet med aluminiumspulver er gråaktig og skinnende, og silikonfettet blandet med kobberpulver er noe gulaktig.


Innleggstid: 16-jan-2023